Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


Kalkınma Kurulu Hakkında Genel Bilgiler

Kalkınma kurulu Ajansların danışma organı olup illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda, en fazla elli üyeden oluşur.

Kalkınma kuruluna temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının gönderecekleri temsilcilerin sayısı, görev süresi ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenir.

4 no.lu Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde Kalkınma Kurulunun görev ve faaliyetleri aşağıdaki gibi tanımlanmıştır:

MADDE 192 - (1) Kalkınma kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:

 

a) Tek ilden oluşan bölgelerde yönetim kurulunda yer alacak özel kesim ve/veya sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve iki katı yedeklerini sırasıyla seçmek.

b) (Değişik: RG-14/7/2021-31541-C.K-80/4 md.) Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak.

c) Bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak.

ç) Toplantı sonuçlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına raporlamak ve toplantıya ilişkin bir sonuç bildirisi yayımlamak.

 

Kalkınma Kurulu üyelikleri, 15 Ağustos 2016 tarihli ve 2016/9112 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırılmış olup yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar kurul çalışmaları yapılmamaktadır.