Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


2010 Yılı Teknik Destek Programı (2010 TD)

2010 TD

Adı

2010 Yılı Teknik Destek Programı

Kısaltması

2010 TD

Türü

Teknik Destek Programı

İlan Tarihi

04.10.2010 10:00

Son Başvuru Tarihi

Taahhütname Teslimi

30.12.2010 17:00

Referans Numarası

ZAFER/2010/TD

Genel Amaç
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak teknik desteğin genel amacı, TR33 Bölgesi’ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma çalışmalarına destek sağlamaktır.

Öncelikler
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak teknik desteğin öncelikleri, Ajans tarafından duyurulan herhangi bir proje teklif çağrısı ile ilişkilendirilmemek koşuluyla;

Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile Bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitelerini arttırıcı faaliyetlerinin desteklenmesi,
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve Bölge’deki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlanmasıdır.
 

Program kapsamında tahsis edilen toplam mali kaynak tutarı 567.500 (beş yüz altmış yedi bin beş yüz) TL’dir. Teknik destek faaliyetinin hizmet alımı ile gerçekleştirilmesi durumunda faaliyet başına azami 15.000 (on beş bin) TL bütçe ayrılır.

Başvuru Sahipleri'nin Uygunluğu
UYARI: Bu programa, gerçek kişiler ile kar amacı güden kurum ve kuruluşlar Başvuru Sahibi veya Ortağı olarak başvuramazlar.

Kâr Amacı Gütmeyen Kurum/Kuruluşlar

  • Yerel yönetimler (Belediye, İl Özel İdareleri)
  • 5355 sayılı Kanun kapsamındaki mahalli idari birlikleri
  • Üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri
  • Diğer kamu kurum ve kuruluşları (OSB, KSS vb.)
  • Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
  • Sivil toplum kuruluşları (Dernek, vakıf, oda vb.)
Ortak(lar)ı'nın Uygunluğu
Başvuru Sahipleri tek başlarına ya da ortak kuruluşlarla birlikte başvuruda bulunabilirler.

Ortak(lar), teknik destek faaliyetinin tasarlanması ile uygulanmasına katılabilecek ve Ortak(lar)'ın yaptıkları masraflar Yararlanıcı’nın yaptığı masraflarla aynı koşullarda kabul edilebilecektir. Bu nedenle Ortak(lar), “Ajans’ın faaliyet gösterdiği TR33 Bölgesi’nde yer alan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak illerinden birine kayıtlı olmaları veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu illerde bulunması” kriteri dışında Başvuru Sahipleri’nin Uygunluğu kısmında belirtilen uygunluk kriterlerini karşılamalıdırlar.


 

2010TD kapsamındaki faaliyetlerin azami uygulama süresi 1 (bir) ay olarak belirlenmiştir. Bu süreyi aşan faaliyet başvuruları kabul edilmeyecektir.

2010 Yılı Teknik Destek Programı'nın özel amacı; Bölge aktörlerinin proje yazma ve yürütme kapasitesini arttırmaktır. Ajans öncelikle bu amaca uygun faaliyetlere teknik destek verecektir.

 

Dönem I

Dönem II

Açılış

04.10.2010 | 10:00

02.11.2010 | 10:00

Kapanış

01.11.2010 | 17:00

30.12.2010 | 17:00

DİKKAT: Son başvuru zamanından sonra gelen başvurular ile posta veya kargo şirketinden kaynaklı gecikmeler hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların, son başvuru tarihi ve saati itibarıyla Ajans’a ulaştırılmış olması tamamen Başvuru Sahibi’nin sorumluluğundadır.