Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP)

SÜKAP

Adı

Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programı

Kısaltması

SÜKAP

Türü

Mali Destek Programı

İlan Tarihi

09.12.2011 12:00

Son Başvuru Tarihi

Referans Numarası

ZAFER/2011-02/MD-PTC-SÜKAP

Genel Amaç
Kâr amacı gütmeyen kurum/kuruluşların, TR33 Bölgesi’nin daha yaşanabilir bir hale gelmesine ve rekabet gücü ile tanınırlığının arttırılmasına yönelik sürdürülebilir, stratejik, yenilikçi ve doğal çevreye duyarlı küçük ölçekli altyapı faaliyetlerinin desteklenmesi

Öncelikler
1-Hava, su ve toprak kirliliklerinin önlenmesi, doğal kaynakların etkin, rasyonel şekilde kullanılması ve sürdürülebilir çevre için yeni altyapı veya altyapı iyileştirmelerinin yapılması
2-Sanayi ve turizm sektörlerine yönelik rekabet gücünü arttırıcı ve işbirliğini destekleyici müşterek altyapıların oluşturulması, mevcut altyapıların hizmet/üretim/yönetim kalitesini arttırmaya yönelik modernize edilmesi

Program Bütçesi
SÜKAP kapsamında tahsis edilen toplam mali kaynak tutarı 5.900.000 (beş milyon dokuz yüz bin) TL’dir.

Asgari ve Azami Destek Miktarları
Proje başına verilecek asgari destek miktarı 100.000 (yüz bin) TL, azami destek miktarı ise 750.000 (yedi yüz elli bin) TL’dir.

Destek Oranı
Destek miktarından bağımsız olarak, her bir proje için azami destek oranı, proje toplam uygun bütçesinin %50 (yüzde elli)’si olup bu oran hiçbir suretle arttırılamaz.

Başvuru Sahibi'nin Uygunluğu
 
SÜKAP kapsamında sadece aşağıda belirtilen kâr amacı gütmeyen kurum/kuruluşların başvuruları kabul edilecektir.
  • Valilikler
  • Kaymakamlıklar
  • Yerel Yönetimler (İl Özel İdareleri, Belediyeler, Köyler)
  • Bakanlıkların Taşra Teşkilatı (İl ve İlçe Müdürlükleri ayrı ayrı başvuru yapabileceklerdir)
  • Kamu Kurum ve Kuruluşu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları
  • Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri
  • 5355 Sayılı Kanun Kapsamındaki Mahalli İdare Birlikleri (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Sulama Birlikleri, Katı Atık Birlikleri vb.)
  • Üniversiteler (Fakülteler, Enstitüler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokulları - üniversite yönetimi ile gerekli mutabakatı sağladıkları takdirde - ayrı ayrı başvuru yapabileceklerdir.)

Bunlara ek olarak Başvuru Sahibi'nin aşağıdaki koşulları da sağlaması gerekmektedir.

  • Proje kapsamında sunulan faaliyetlerin Başvuru Sahibi’nin görev ve yetki alanı içerisinde bulunması
  • Başvuru Sahibi’nin merkezinin veya yasal şubesinin Ajans’ın faaliyet gösterdiği TR33 Bölgesi’nde yer alan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak illerinden birinde kayıtlı olması
  • Başvuru Sahibi’nin projenin hazırlığından ve yönetiminden (eğer varsa ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi
Proje Ortak(lar)ı'nın Uygunluğu
Proje Ortak(lar)ı, projenin tasarlanması ile uygulanmasına katılabilecek ve Proje Ortak(lar)ı’nın yaptıkları masraflar Yararlanıcı’nın yaptığı masraflarla aynı koşullarda kabul edilebilecektir. Bu nedenle, Proje Ortak(lar)ı, “Ajans’ın faaliyet gösterdiği TR33 Bölgesi’nde yer alan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak illerinden birine kayıtlı olmaları veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu illerde bulunması” kriteri dışında Başvuru Sahibi’nin uygunluğu kısmında belirtilen uygunluk kriterlerini karşılamalıdırlar.

SÜKAP kapsamındaki projelerin azami uygulama süresi 18 (on sekiz) ay olarak belirlenmiştir. Bu süreyi aşan proje başvuruları kabul edilmeyecektir.
 

Aşağıda bazı ÖRNEK proje konuları aşağıda listelenmiştir. Buradaki konular örnek teşkil etmekte olup Program’ın genel amaç ve öncelikleriyle uyumlu olması şartıyla farklı konularda da proje başvurusunda bulunulabilir.

Öncelik 1 “Hava, su ve toprak kirliliklerinin önlenmesi, doğal kaynakların etkin, rasyonel şekilde kullanılması ve sürdürülebilir çevre için yeni altyapı veya altyapı iyileştirmelerinin yapılması” için örnek proje konuları:

  1. Katı ve sıvı atık bertaraf tesislerinin modernize/rehabilite edilmesine yönelik projeler
  2. Geri dönüşüm tesislerinin kurulmasına ve mevcut tesislerin modernize/rehabilite edilmesine yönelik projeler
  3. Linyit kömürü kullanımından kaynaklanan hava kirliliğini engellemeye/azaltmaya yönelik projeler
  4. Jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretilmesine yönelik projeler
  5. Jeotermal kaynakları merkezi ısıtma sisteminde kullanılmasına yönelik projeler
  6. Jeotermal suyunun kullanıldıktan sonra kaynağına verilmesine (re-enjeksiyon) yönelik projeler
  7. Katı atık depolama alanlarının reglaj ve peyzaj düzenlemelerinin yapılmasına yönelik projeler
  8. Mevcut katı atık döküm alanlarından elektrik enerjisi üretilmesine yönelik projeler

Öncelik 2 “Sanayi ve turizm sektörlerine yönelik rekabet gücünü arttırıcı ve işbirliğini destekleyici müşterek altyapıların oluşturulması, mevcut altyapıların hizmet/üretim/yönetim kalitesini arttırmaya yönelik modernize edilmesi ” için örnek proje konuları:

  1. Turizm bölgelerin ulaşım ve yönlendirme altyapısının güçlendirilmesine yönelik projeler
  2. Turizm enformasyon bürolarının kurulmasına yönelik projeler
  3. Turizm amaçlı uygulama ve yatırımlarda doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasına yönelik projeler
  4. Eko turizm rotaları üzerinde ve turistik bölgelerde dinlenme ve rekreasyon tesislerinin inşasına yönelik projeler (kamu konaklama tesisleri ve mahalli ölçekteki park/bahçe düzenlemeleri desteklenmeyecektir.)
  5. Müşterek soğutma depolarının yapılmasına yönelik projeler 6) OSB içi entegre iletişim ve bilişim altyapısına yönelik projeler
  6. Üretim ve ticaret alanlarında müşterek laboratuvar, atölye, eğitim merkezi, ölçüm merkezi kurulmasına ve sosyal donatı alanlarının oluşturulmasına yönelik projeler

SÜKAP, 09.12.2011 – 24.02.2012 tarihleri arasında açık olacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 24.02.2012 (saat 17:00)

Başvuruların Alınmaya Başlanacağı Tarih: 26.12.2011 (saat 10:00)

DİKKAT: Son başvuru zamanından sonra gelen başvurular ile posta veya kargo şirketinden kaynaklı gecikmeler hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların, son başvuru tarihi ve saati itibarıyla Ajans’a ulaştırılmış olması tamamen Başvuru Sahibi’nin sorumluluğundadır.

Potansiyel Başvuru Sahipleri’nin; proje başvurularını matbu olarak Ajans’a sunmadan önce Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programı Başvuru Veri Giriş Formu’nu doldurarak bilgi sistemine yüklemeleri zorunludur.

Başvuru Sahibi’ne e-posta ile gönderilecek olan bu formun matbu nüshası EK-A Başvuru Formu’na eklenmeli ve bu formda yer alan bilgiler EK-A Başvuru Formu’nda yer alan ilgili kısma girilmelidir. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu (2011PTC02-XXXXX) üretecek olup bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacaktır.

Başvuru Veri Giriş Formu, başvuru evrakları tam olarak hazırlandıktan ve matbu evraklar Ajans’a sunulmadan önce doldurulmalıdır.

Sorularınızı, program adını ve referans numarasını açık bir şekilde belirterek, e-posta ile Program Yönetimi Birimine (PYB) gönderebilirsiniz. Soruların yanıtları, soruların Ajansa ulaşma tarihinden sonra en geç 10 (on) gün içerisinde Ajans internet sitesinde yer alan Sıkça Sorulan Sorular Listesi’ne (SSSL) eklenecektir. Soruyu soran kişiye ayrıca yazılı veya sözlü olarak geri bildirimde bulunulmayacaktır. Lütfen soru sormadan önce başvuru rehberini, Ajans internet sitesi üzerinden paylaşılacak olan ilgili dokümanları ve SSSL’deki soruları ve cevaplarını inceleyiniz. Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.


Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.

 

İlgili Ajans Birimi

Tel No

E-Posta

Web

Program Yönetimi Birimi (PYB)

(274) 271 77 61

(274) 271 77 62

pyb@zafer.gov.tr

pyb@zafer.org.tr

http://www.zafer.gov.tr

 1

Soru

 

Cevap

 

2

Soru

 

Cevap

 

3

Soru

 

Cevap

 

4

Soru

 

Cevap

 

5

Soru

 

Cevap

 

6

Soru

 

Cevap

 

7

Soru

 

 

Cevap

 

8

Soru

 

 

Cevap

 

9

Soru

 

 

Cevap

 

10

Soru

 

 

Cevap

 

11

Soru

 

 

Cevap

 

12

Soru

 

 

Cevap

 

13

Soru

 

 

Cevap

 

14

Soru

 

 

Cevap