Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


Tamamlanan ve Devam Eden Projeler

NO

PROJE ADI

BAŞVURU YAPILAN PROGRAM

BAŞVURU SAHİBİ

AJANSIN STATÜSÜ

PROJE BÜTÇESİ

PROJE KAPSAMI

PROJE DURUMU

1

TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Artırılması Operasyonu (Zafer-IN Operasyonu)

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı 

Zafer Kalkınma Ajansı

Yararlanıcı

       4.100.000,00 

Proje kapsamında TR33 Bölgesi'nde dönüşen ekonomik yapıda oluşan iş gücü açığının kapatılması ve iş gücü açığı oluşan sektörlerde istihdam edilmek üzere insan kaynağı geliştirilmesi amaçlanıştır. Bu doğrultuda 2016 yılı Nisan ayında TR33 Bölgesi genelindeki ilgili birçok paydaşla İş Birliği Protokolü imzalanarak Türkiye’nin ilk Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM) kurulmuştur. İşletmeleri, çalışanları ve paydaşları insan kaynaklarına yatırım yapmaları yönünde teşvik eden, devamlı öğrenmeyi destekleyerek bölgedeki KOBİ işverenleri ve çalışanlarının uyum yeteneğini artırmaya çalışan programlar yürütmek BİGEM’in temel amaçları arasındadır. Ajans bünyesinde kurulan bu merkezde Bölgedeki üniversiteler, İŞKUR il müdürlükleri, TSO'lar, OSB'ler ve sendikalardan ortaklar yer almaktadır. Söz konusu kurumlardan iyi niyet anlaşmasını imzalayan ve operasyon kapsamında ortaklık yürütmek isteyenlerden 20’sinin temsilcisi, oluşturulan Politika Geliştirme Grubunun üyesi olarak belirlenmiştir. Bu grup Ajans bünyesinde kurulmuş olan BİGEM’in danışma organı konumundadır. Buna ek olarak proje kapsaında KOBİ'lere eğitim ve danışmanlık verilmiş, farkındalık artırma toplantıları gerçekleştirilmiş, iyi uygulama örnekleri ziyaret edilmiş, işverenlere ve işçilere çeşitli anketler uygulanmıştır. Bu proje, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından özel ödüle layık görülmüş olup ödül, 22 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen törenle Ajansımıza takdim edilmiştir.

2017'de tamamlandı

2

Gençler Kariyer Yolunda, Karar Alıcılar Hep Yanında Projesi

AB Erasmus+ K3

Zafer Kalkınma Ajansı

Yararlanıcı

             32.048,00 

Proje ile TR33 Bölgesi'nde öğrenim hayatına devam eden üniversite öğrencilerinin karar alıcı konumundaki iş insanları ve akademisyenlerle bir araya getirilerek ortak politikalar oluşturulması, gençlerin iş dünyasına hazırlanması ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Bölge üniversitelerinde öğrenim görmekte olan gençler çalıştaylara katılmış ve sektörde lider firmalar ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarına ziyaretler gerçekleştirmişlerdir. 

2017'de tamamlandı

3

TR33 Düzey II Bölgesi'nde Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi (KADİM)

AB Katılım Öncesi Mali Yardımlar (IPA) - Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (PRE II) İnsan

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası

Ortak

           204.933,00 

Proje ile TR33 Bölgesi illerinde kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınmasının teşvik edilmesi, iş gücü açığı oluşan sektörlerde istihdam edilmek üzere insan kaynağının geliştirilmesi, kurum ve kuruluşların insan kaynağı kapasitelerinin artırılması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda firmalara koçluk ve danışmanlık verilmiş; öğrencilere ve çalışanlara yönelik de kayıt dışı istihdam farkındalık eğitimleri düzenlenmiştir.

2017'de tamamlandı

4

Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim Projesi

AB Katılım Öncesi Mali Yardımlar (IPA-II) -   Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi

Akhisar Belediyesi

Ortak

             78.000,00 

Proje ile Kütahya Merkez ve Manisa Akhisar ilçelerinde 16-23 yaş aralığında bulunan Roman gençlerin istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının artırılması hedeflenmiştir. Diğer taraftan Belediyelerin sosyal dışlanmayla mücadele konusunda deneyimlerinin artırılması amaçlanmış olup özel sektörde sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ile Roman vatandaşların sosyal içermelerinin sağlanması da amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Roman gençlerin istihdamını kolaylarştırmak ve takip etmek amacıyla biri Manisa Akhisar'da ve diğeri Kütahya Merkez'de olmak üzere 2 adet merkez kurulmuştur. Proje kapsamında ayrıca Roman gençlere istihdama yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmiştir. 

2017'de tamamlandı

5

Haydi Gençler İnovasyondan İstihdama Projesi

AB Erasmus+ K3

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ortak

             27.160,00 

Proje ile istihdam alanındaki karar alıcıların inovasyon ve girişimciliğe dayalı genç istihdamı farkındalığının artırılması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda proje kapsamında gençlere özgeçmiş hazırlama, girişimcilik, start-up destekleri, inovasyon, yaygın eğitim olanakları, iş gücü piyasası ve politikaları hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Hedef gruptaki gençlere proje döngüsü yönetimi eğitimleri Ajansımız tarafından verilmiş ve yine Ajansımız tarafından proje koordinasyon ekibine destek sağlanmıştır. 

2019'da tamamlandı

6

Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi Projesi

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) - Rekabetçi Sektörler Programı

Uşak Deri Karma OSB

Ortak

        5.100.000,00 

Proje ile bugüne kadar küçükbaş hayvan derisinin işlendiği Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi'nde, çanta, ayakkabı, mekân ve araç dekorasyonuna kadar geniş bir yelpazeye uzanan büyükbaş hayvan derisinin işlenmesi hedeflenmiştir. Bu doğrultuda büyükbaş deri işlemek isteyen sanayicilere, yüksek sermaye gerektiren makine ve ekipman yatırımı yapmadan en düşük maliyetle fason hizmet verecek büyükbaş deri işleme tesisi kurulmuş ve işletilmeye başlanmıştır. 8000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10.000 metrekare alana sahip, 35 makine ve ekipman ile büyükbaş deri işleme alanında ülkemizin en modern ortak kullanım tesislerinden biri olması amaçlanan tesiste günde yaklaşık 20 ton büyükbaş deri işlenecektir.

2022'de tamamlandı

7

Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti (LIVERUR) Projesi

AB Horizon 2020 - Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti – Living Lab Research Concept in Rural Areas (LIVERUR)
(RUR-09-2017: Business models for modern rural economies)

Fundacion Universitaria San Antonio (İspanya)

ORTAK

           101.582,00 

Proje ile kırsal alanda yenilikçi iş modelleri oluşturulması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda geleneksel değer ve tedarik zinciri yaklaşımları ile yeni Living Lab yaklaşımı arasındaki farklar ortaya konulmuş ve böylece kırsal bölge ekonomisini daha rekabetçi, esnek ve daha girişimci hâle getirecek iş modeli geliştirilmiştir. İtalya’dan dört; Fransa, Avusturya ve İspanya’dan üçer; Çekya’dan iki; Slovenya, Portekiz, Yunanistan, Malta, Litvanya, Tunus ve Almanya’dan ise birer ortağın bulunduğu konsorsiyumda Türkiye’den de Ajansımız yer almıştır. 13 farklı ülkeden 23 kurum / kuruluşun yer aldığı LIVERUR projesi, çok ortaklı uygulanan örnek bir projedir. Projenin uygulandığı 13 pilot bölgeden biri olan Manisa’nın Akhisar ilçesinde zeytin/zeytinyağı konusunda araştırma yapılmıştır. Ayrıca tedarik-değer zincirlerinde döngüsel ekonomi çözümlerinin uygulanmasını desteklemek için potansiyel girişimciler ve politika yapıcıların yanı sıra bir inovasyon ekosistemi topluluğunu hedefleyen RAIN Platform aracı oluşturulmuştur. Projenin toplam bütçesi 4,1 milyon Avro olup bunun 101.582 Avro'su TR33 Bölgesi için kullanılmıştır. 

2021'de tamamlandı

8

Ulusal Sıfır Atık Projesini Destekleme ve Afyonkarahisar’da Gıda Atık Yönetimini Geliştirme Projesi

İngiltere Büyükelçiliği Hibe Programı

Afyonkarahisar Belediyesi

Ortak

             16.500,00 

Proje ile gıda atığı farkındalığının artırılması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Afyonkarahisar’ın sıfır atık misyonu çerçevesinde gıda atığı yol haritası hazırlanmış ve 19, 22, 24 Şubat 2021 tarihlerinde eğitimler verilmiştir.

1.04.2021

9

STREAM It Up!-2 Projesi

ABD Büyükelçiliği Hibe Programı

STEM Eğitimcileri Derneği

Ortak

           105.605,00 

Proje ile öğrencilerin İngilizce dil becerilerini ve akademik başarılarını geliştirmelerine destek olmak ve onlara disiplinler arası bir yaklaşımla gerçek hayattaki problemlere çözüm üretebilme becerisi kazandırmak amaçlanmıştır. Proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen lise düzeyindeki bilim elçilerine İngilizce ve STREAM eğitimlerinin entegre bir şekilde, hibrit bir modelle verilmektedir. Ayrıca dünya genelinden katılım sağlamak üzere interaktif, dinamik bir yapıya sahip ve multidisipliner bir modelle çalışan STREAM mobil uygulamasının geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

2023'de tamamlandı

10

REGIONS2030: Monitoring the SDGs in the EU Regions - Filling the Data Gaps

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC) Programı

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC)

Ortak

             90.000,00 

Proje ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) Düzey-2 bölgelerinde izlenmesini amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Avrupa'dan 10 adet Düzey-2 bölgesi seçilerek bu bölgelerde SKA'lara yönelik ölçülebilir gösterge setleri belirlenmiştir. Proje kapsamında ayrıca yıl sonuna kadar her bir bölgede bölgesel etkinliklerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Proje bütçesi 900.000 Avro olup bunun 90.000 Avrosu TR33 Bölgesi için kullanılacaktır. 

Devam ediyor

11

Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) - Rekabetçi Sektörler Programı

Kütahya Belediyesi

Ortak

        3.700.000,00 

Proje ile Kütahya’nın tasarım ve markalaşma konuları başta olmak üzere, yaratıcı endüstriler alanında gelişmesi amaçlanmaktadır. Ajansımızın ortak olarak yer aldığı projenin teknik yardım bileşeni uygulamaya başlanmış olup bu kapsamda yüklenici olarak belirlenen WYG firmasının konsorsiyum liderliğinde oluşturulan teknik yardım ekibi (TAT) Kütahya'da çalışmalarına başlamıştır. TAT tarafından Başlangıç Raporu hazırlanmış olup proje faaliyetlerinin planlama süreci tamamlanmıştır. Mal alım bileşeni ihalesinin 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Projenin uygulamaya geçmesinin ardından kurulacak merkezde zanaat ve halk sanatları alanında faaliyet gösteren KOBİ’ler için tasarım, envanter geliştirme, diğer UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeleriyle iş birliği geliştirebilecekleri online platform, Ar-Ge laboratuvarı ve ortak kullanım atölyeleri oluşturularak hizmete sunulacaktır. Merkezde 3D baskı ve tarama, serigrafi, sırlama, fırınlama, tasarım hizmetleri sunulacaktır.

Devam ediyor