Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı (TUTAP)

TUTAP

Adı

Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı

Kısaltması

TUTAP

Türü

Mali Destek Programı

İlan Tarihi

21.10.2022 08:00

Son Başvuru Tarihi

KAYS

15.01.2023 23:59

Taahhütname Teslimi

20.01.2023 18:00

Referans Numarası

TR33/23/TUTAP

Amaç

TR33 Bölgesi’nin turizm ve kırsal alan potansiyelinin değerlendirilerek yerelde istihdam olanaklarının, kaynak verimliliğinin ve refah düzeyinin artırılması

Öncelikler

Proje ile ilgili birden çok öncelik seçilebilir. Seçilen her bir öncelikle projenin kapsamı arasında açık ve net şekilde bağlantı kurulmalıdır. Önceliklere ilişkin örnek proje konuları ve açıklamalar başvuru rehberinin 2.1.3.3 Proje Konuları bölümünde yer almaktadır.

1) Alternatif turizm (doğa, inanç, karavan, spor, tarih ve kültür, termal) ve yaratıcı turizm faaliyetleri açısından Bölgede öne çıkan merkezlerin cazibesini ve bilinirliğini artıracak altyapı ve hizmetlerin geliştirilmesi

2) Kırsalda tarımsal üretimde katma değeri artıran, kaynak verimliliği sağlayan ortak faydaya yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması

3) Coğrafi işaretli ürünlerden elde edilen katma değeri artırmaya yönelik olarak istihdam odaklı üretim ve hizmet merkezlerinin oluşturulması; coğrafi işaretli ürünlerin markalaşma düzeyinin artırılması

Program Bütçesi

Program kapsamında oluşacak finansman (kar payı) giderlerinin karşılanması için tahsis edilen toplam mali kaynak tutarı 40.000.000 TL (Kırk Milyon Türk Lirası) 'dir.

Ajans, bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama ya da değerlendirme sonuçlarına göre ilgili yılın proje teklif çağrıları arasında kaynak aktarımı yapma haklarını saklı tutar.>''dir.

 

Destek Miktarı

Destek limitleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Proje Başına Destek Limitleri

Asgari

Azami

Destek Oranı (%)

25

75

Destek Miktarı (TL)

750.000

4.000.000

Eş Finansman (TL)

250.000

12.000.000

Proje Bütçesi (TL)

1.000.000

16.000.000

 

Proje bütçesi Ajanstan talep edilen destek miktarı ve başvuru sahibinin taahhüt ettiği eş finansman miktarının toplamından oluşmaktadır. Ayni katkılar eş finansman olarak kabul edilmeyecek olup yararlanıcının proje eş finansmanını ortaklarından, iştirakçilerinden ve/veya üçüncü taraflardan sağlayacağı nakdi katkılar ile karşılayabilmesi mümkündür. Her halükarda, sözleşmeyi imzalayan taraf olması sebebiyle, eş finansman yükümlülüğü yararlanıcının taahhüdü hükmünde olup yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda yararlanıcı bizzat sorumlu kabul edilir.


Bu program kapsamında katma değer vergisi (KDV) uygun maliyet olup KDV’nin proje bütçesinden karşılanabilmesi için proje kapsamında alınacak mal, malzeme, ekipman, hizmet vb. kalemlerin KDV dahil maliyetleri ile birlikte bütçeye yazılması gerekmektedir.

Uygun Başvuru Sahipleri

TR33 Bölgesindeki;

1) Kamu Kurum ve Kuruluşlarından; Valilik, Kaymakamlık, Belediye, Üniversite, Bölge / İl / İlçe Müdürlükleri, İl Özel İdaresi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Diğer Mahalli İdareler

2) Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları

3) Kooperatif ve Birlikler

Uygun Ortaklar

TR33 Bölgesi'nden veya dışından;

1) Uygun Başvuru Sahipleri

2) Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları

3) Sivil Toplum Kuruluşları

Uygun İştirakçiler

Siyasi partiler ve alt birimleri hariç tüm gerçek ve tüzel kişiler

 

Programa sunulacak projeler için son başvuru zamanları aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

 

Başvuru Süreci

Son Başvuru Zamanı

Projenin KAYS Girişi ve Onayı İçin Son Zaman

15.01.2023 | 23:59

Taahhütnamenin e-İmzası / Teslimi İçin Son Zaman

20.01.2023 | 18:00


 


Başvurular, KAYS üzerinden yapılır. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanması ile tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esastır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Ajansa teslim edilir. Zamanında yapılmayan proje başvuruları için mazeret kabul edilmez ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilir.


Proje, KAYS üzerinden hazırlanmalı ve onaylanmalıdır. KAYS tarafından oluşturulacak taahhütname e-imzalanmalı ya da taahhütnamenin ıslak imzalı hali Ajansa sunulmalıdır. Proje teslimi kapsamındaki tüm iş ve işlemler bu rehberde belirtilen süre dâhilinde gerçekleştirilmelidir.

 

Proje başvurusuna ilişkin ayrıntılı açıklama başvuru rehberinin 45. sayfasında yer almaktadır.

KAYS İÇİN TIKLAYINIZ

Sorularınızı, program adını ve referans numarasını açık bir şekilde belirterek, e-posta ile Program Yönetimi Birimine (PYB) gönderebilirsiniz. Soruların yanıtları, soruların Ajansa ulaşma tarihinden sonra en geç 10 (on) gün içerisinde Ajans internet sitesinde yer alan Sıkça Sorulan Sorular Listesi’ne (SSSL) eklenecektir. Soruyu soran kişiye ayrıca yazılı veya sözlü olarak geri bildirimde bulunulmayacaktır. Lütfen soru sormadan önce başvuru rehberini, Ajans internet sitesi üzerinden paylaşılacak olan ilgili dokümanları ve SSSL’deki soruları ve cevaplarını inceleyiniz. Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.

 

Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.

İlgili Ajans Birimi

Tel No

E-Posta

Web

Program Yönetimi Birimi (PYB)

(274) 271 77 61

(274) 271 77 62

pyb@zafer.gov.tr

pyb@zafer.org.tr

http://www.zafer.gov.tr

 

1

Soru

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5.Müdürlüğü’ne bağlı il şube müdürlükleri TUTAP kapsamında bireysel olarak uygun başvuru sahibi midir?

Cevap

 Evet. Bölge müdürlüğüne bağlı İl şube müdürlükleri de Başvuru Rehberi’nde yer alan “il müdürlüğü” kategorisinde değerlendirilecek olup bireysel olarak uygun başvuru sahibidir.

2

Soru

 Mahalle Muhtarlıkları TUTAP kapsamında uygun başvuru sahibi midir?

Cevap

Anayasa’nın “mahalli idareler” başlığını taşıyan 127. maddesinde mahalli idarelerin il özel idaresi, belediye ve köy olarak düzenlendiği, mahallenin, mahalli idare birimi olarak sayılmadığı görülmektedir. Mahallenin kuruluşunu düzenleyen Belediye Kanunu’nun 3. maddesinde mahalle, bir idari birim olarak nitelendirilmekte ve fakat tüzel kişiliği bulunmamaktadır. Bu nedenle Mahalle Muhtarlıkları TUTAP kapsamında uygun başvuru sahibi değildir.