Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


Fizibilite Desteği Programı (FZD)

FZD

Adı

Fizibilite Desteği Programı

Kısaltması

FZD

Türü

Mali Destek Programı

İlan Tarihi

15.03.2021 08:00

Son Başvuru Tarihi

KAYS

26.12.2021 08:00

Taahhütname Teslimi

31.12.2021 17:00

Referans Numarası

TR33/21/FZD

Amaç

TR33 Bölgesi’nin kalkınmasına ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa/orta vadede uygulanabilecek yatırım projesi niteliğindeki fizibilite çalışmalarının desteklenmesi

Öncelikler

Projenin aşağıdaki önceliklerden sadece 1 (bir) tanesi ile ilişkilendirilmesi gerekmektedir.

1) İmalat Sanayisinde Teknolojik Dönüşümün Sağlanması Sonuç Odaklı Programı (TEKNO SOP) kapsamında belirlenen özel amaçlar ile sonuç ve çıktı hedeflerine katkı sağlayacak fizibilitelerin hazırlanması

2) Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (TURİZM SOP) kapsamında belirlenen özel amaçlar ile sonuç ve çıktı hedeflerine katkı sağlayacak fizibilitelerin hazırlanması

3) Mesleki Eğitim Sonuç Odaklı Programı (MESLEK SOP) kapsamında belirlenen özel amaçlar ile sonuç ve çıktı hedeflerine katkı sağlayacak fizibilitelerin hazırlanması

4) SOP’lar dışında kalan ancak aciliyet taşıyan ve kritik önemi haiz yerel bir kalkınma fırsatı olarak değerlendirilebilecek konulara yönelik fizibilitelerin hazırlanması

ÖNEMLİ: Bu önceliklere ilişkin detaylı açıklamalar ve örnekler için başvuru rehberinin 22. sayfasında yer alan "2.1.3.3 Proje Konuları" bölümünü inceleyiniz.

Program Bütçesi

Program kapsamında tahsis edilen toplam mali kaynak tutarı 1.600.000 TL (Bir Milyon Altı Yüz Bin Türk Lirası) olup her bir öncelik için 400.000 TL(Dört Yüz Bin Türk Lirası)' dir.

Ajans bu program için ayırdığı mali kaynakları revize etme, kısmen veya tamamen kullandırmama ya da gelen projelerin niteliğine/sayısına göre öncelikler arasında bütçe aktarımı yapma haklarını saklı tutar.

Destek Miktarı

Destek limitleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Fizibilite Çıktısı

Destek Oranı (%)

Destek Miktarı (TL)

Proje Bütçesi (TL)

Asgari

Azami

Asgari

Azami

Asgari

Azami

FZDEF

25

100

25.000

100.000

25.000

400.000

FZDEF + Ek Çalışmalar

150.000

600.000

Destek limitleri yapılacak çalışmanın kapsamına (fizibilite formatı ve çıktılar) göre belirlenmiştir. Buna göre;

  • Temel ve zorunlu çıktı Fizibilite Desteği Etüdü Formatı’na (FZDEF)”uygun olarak hazırlanan fizibilite raporu olup sadece bunu hedefleyen projeler için destek miktarı azami 100.000 TL’dir.
     
  • FZDEF’e ek olarak, fizibilitenin hazırlanması ya da hızlıca yatırıma dönüşebilmesi için mutlaka gerekli olan ek çalışmalar (destek etütleri, harita, görsel modelleme, anket, proje vb.) yapılması durumunda destek miktarı azami 150.000 TL’dir.

Proje bütçesi Ajanstan talep edilen destek miktarı ve başvuru sahibinin taahhüt ettiği eş finansman miktarının toplamından oluşmaktadır. Program kapsamında eş finansman zorunlu olmamakla birlikte eş finansman öngören projeler değerlendirmede avantajlı olacaktır. Ayni katkılar ve kamu personelinin maaşı eş finansman olarak kabul edilmeyecek olup yararlanıcının proje eş finansmanını ortaklarından, iştirakçilerinden ve/veya üçüncü taraflardan sağlayacağı nakdi katkılar ile karşılayabilmesi mümkündür. Sözleşmeyi imzalayan taraf olması sebebiyle, varsa eş finansman yükümlülüğü yararlanıcının taahhüdü hükmünde olup yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda yararlanıcı bizzat sorumlu kabul edilir.

Bu program kapsamında Katma Değer Vergisi (KDV) uygun maliyettir. KDV’nin proje bütçesinden karşılanabilmesi için proje kapsamındaki hizmet alımlarının KDV dahil maliyetleri ile birlikte bütçeye yazılması tavsiye edilmekte olup aksi durumda KDV maliyetleri ödenmeyecektir. 

Uygun Başvuru Sahibi/Ortaklar

§  Kamu kurum ve kuruluşları

§  Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları

§  Birlikler

§  Kooperatifler

§  Sivil toplum kuruluşları

§  Organize sanayi bölgeleri

§  Sanayi siteleri

§  Serbest bölge işleticileri

§  Teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri

Programa sunulacak projeler için son başvuru zamanları aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Başvuru Süreci

Son Başvuru Zamanı

Projenin KAYS Girişi ve Onayı

26.12.2021 | 23:59

Taahhütnamenin e-İmzası / Teslimi

31.12.2021 | 18:00

Başvurular, KAYS üzerinden yapılır. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanması ile tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esastır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta/kargo yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Ajansa teslim edilir. Zamanında yapılmayan proje başvuruları için mazeret kabul edilmez ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilir.

Proje, KAYS üzerinden hazırlanmalı ve onaylanmalıdır. KAYS tarafından oluşturulacak taahhütname e-imzalanmalı ya da taahhütnamenin ıslak imzalı hali Ajansa sunulmalıdır. Proje teslimi kapsamındaki tüm iş ve işlemler bu rehberde belirtilen süre dâhilinde gerçekleştirilmelidir.

 

Proje başvurusuna ilişkin ayrıntılı açıklama başvuru rehberinin 47. sayfasında yer almaktadır.

KAYS İÇİN TIKLAYINIZ

Sorularınızı, program adını ve referans numarasını açık bir şekilde belirterek, e-posta ile Program Yönetimi Birimine (PYB) gönderebilirsiniz. Soruların yanıtları, soruların Ajansa ulaşma tarihinden sonra en geç 10 (on) gün içerisinde Ajans internet sitesinde yer alan Sıkça Sorulan Sorular Listesi’ne (SSSL) eklenecektir. Soruyu soran kişiye ayrıca yazılı veya sözlü olarak geri bildirimde bulunulmayacaktır. Lütfen soru sormadan önce başvuru rehberini, Ajans internet sitesi üzerinden paylaşılacak olan ilgili dokümanları ve SSSL’deki soruları ve cevaplarını inceleyiniz. Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.


Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir başvuru sahibine sağlanan bilgi SSSL veya teknik yardım masaları aracılığıyla diğer başvuru sahiplerine de duyurulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSSL ve başvuru rehberinde yer almayan hiçbir bilgi, başvuru sahibi ve Ajans için bağlayıcı değildir.

 

İlgili Ajans Birimi

Tel No

E-Posta

Web

Program Yönetimi Birimi (PYB)

(274) 271 77 61

(274) 271 77 62

pyb@zafer.gov.tr

pyb@zafer.org.tr

http://www.zafer.gov.tr

 1

Soru

 

Cevap

 

2

Soru

 

Cevap

 

3

Soru

 

Cevap

 

4

Soru

 

Cevap

 

5

Soru

 

Cevap

 

6

Soru

 

Cevap

 

7

Soru

 

 

Cevap

 

8

Soru

 

 

Cevap

 

9

Soru

 

 

Cevap

 

10

Soru

 

 

Cevap

 

11

Soru

 

 

Cevap

 

12

Soru

 

 

Cevap

 

13

Soru

 

 

Cevap

 

14

Soru

 

 

Cevap